در این مقاله سعی گردیده است تا یک بروز رسانی مختصر در خصوص آخرین تغییرات در استانداردهای بین المللی مرتبط با سیستم های کابل کشی، انجام پذیرد.
همانطور که می دانید چند سالی است که 10GBASE-T برای ارتباطات کابلی و انتقال اطلاعات با سرعت 10Gb/s توسط استانداردهای آمریکایی، اروپایی و بین المللی ارائه شده است.
همچنین اخیرا برای ارتباطات Wi-Fi و نیاز به پهنای باند بالاتر از 1Gb/s ، استاندارد جدید IEEE802.11ac ارائه شده است.
دراین راستا کابل Category6A به عنوان حداقل برای اکسس پوینت ها پیشنهاد می گردد.
برای مراکز داده نیز زیرساخت شبکه براساس 10Gb/s از راه حل های با سرعت پایین تر پیشی گرفته است.


Category 8
کار روی استاندارد40GBASE-T برای سرعت40Gb/s با استفاده از کابل مسی Cat 8 توسط تمامی استانداردها در حال انجام می باشد و اگرچه برنامه ریزی شده است تا در چهارماهه اول سال 2016 انتشار داده شود ولی هنوز ابهامات زیادی وجود دارد.
استاندارد آمریکایی TIA/EIA پیش نویسی از مشخصات را براساس کی استون های آشنای RJ-45 و فرکانس 2GHz ارائه نموده است اما در پیش نویسIEC فرکانس 1.6GHz می باشد لذا در این خصوص، مناظراتی درجریان می باشد که محتملا منجر به انتخاب فرکانس 2GHz گردد. این فرکانس عددی است که مهندسین برندرکس حدود 5سال قبل آن را پیش بینی کرده بودند.
درضمن به صورت بین المللی روی دو گزینه مختلف برای 40Gb/s درحال بحث می باشد:
اولین گزینه، Class1 یاCat8.1 نامیده می شود و براساس کانکتورهای RJ-45 و کابل Cat6A می باشد. این گزینه شبیه طرح Cat8 آمریکایی ها می باشد.
دومین گزینه، Class2 یا Cat8.2 نامیده می شود و براساس کابل Cat7/7A و کانکتورهای شبیه CG-45 و ARJ-45 (متفاوت با RJ-45 ) می باشد.
با توجه به اینکه بنظر می رسد که IEEE و TIA روی گزینه اول تصمیم گیری نمایند ولی بیش از99درصد احتمال می رود که گزینه دوم برنده گردد.
طراحان شبکه لازم است بدانند که هیچ یک از پیش نویس های آمریکایی و یا اروپایی/بین المللی هنوز روی مشخصات اجزا و نیز در خصوص پارامترهای Channel و Permanent Link به تعریف و توافق نرسیده اند. بنابراین از هر شرکتی که درحال حاضر ادعا نمایدCat8 و یا سیستم با توانایی Cat8 را دراختیار دارد بایستی دوری نمود.
40Gb/s
روی فیبر، استاندارد IEEE 802.3ba برای دستیابی به 40Gb/s از 4لینک 10Gb/s استفاده می کند.
هر لینک دورشته فیبر مالتی مود می باشد لذادر مجموع 8رشته مورد نیاز می باشد که اصطلاحا Base-8 نامیده می شود. اگر رشته فیبرها مالتی مودOM3 باشند مسافت 100متر قابل دستیابی می باشد.
با یک زوج فیبر سینگل مود OS2 نیز مسافت 40کیلومتر قابل دستیابی می باشد.
100Gb/s
درحال حاضر برای دستیابی به 100Gb/s از 10 لینک 10Gb/s استفاده می گردد. هر لینک دورشته فیبر مالتی مود می باشد لذادر مجموع 20رشته مورد نیاز می باشد. البته حرکاتی به سمت استفاده از 4لینک 25Gb/s مشاهده می گردد که استاندارد آن IEEE802.3bm می باشد. درواقع تعداد فیبر مورد نیاز از 20 به 8 کاهش می یابد. در این حالت با استفاده از کابل مالتی مود OM4 مسافت 100متر قابل دستیابی می باشد.
25Gb/s
بسیاری از اپراتورهای مهم در بحث مراکز داده، بکارگیری لینک های چند فیبره در دسترسی به سرعت های انتقال اطلاعات 40Gb/s و 100Gb/s را نامناسب با زیرساخت نصب شده خود و نیز غیر اقتصادی دانسته و بجای آن استفاده از 25Gb/s و 50Gb/s روی یک زوج فیبرسینگل مود را ترویج دادند. اگرچه این دو هنوز توسط IEEE پشتیبانی نشده است ولی با توجه به وزنی که اپراتورهای ترویج دهنده آن در بازار دارند با پیشنهاد فراوان آن در بازار، خواهند توانست آن را به صورت بالفعل درآورندو اگر IEEE نخواهدبه استانداردسازی این دو بپردازد، بدین معنی خواهد بود که بخشی از کنترل خود روی استانداردهای بازار را از دست خواهد داد.
POE
بحث های استاندارد روی ارائه توان بیشتر POE درحال انجام است. (افزایش توان بیش از 25.5 وات مربوط به IEEE802.3at معروف به POE+) و بنظر می رسد که نسخه IEEE802.3bt با توان 49وات ارائه گردد. این امر موجب می گردد تا تجهیزاتی همچون اکسس پوینت های پرسرعت IEEE802.11ac ، چراغ های LED ، لپ تاپ ها، IP-CCTV و ....نیز بتوانند از این طریق تغذیه گردند.
IEEE802.3bt هر چهارزوج را در کابل مورد استفاده قرار می دهد و برای Cat5e و Cat6 و Cat6A مناسب خواهد بود.
عدد49وات در سیستم کابل کشی ساختیافته عدد مشکل سازی نبوده و در یک ساختمان با کابل کشی نرمال، حداقل حرارت را ایجاد می نماید اما طراحان بایستی مراقب برخی تولیدکنندگان خصوصی نیز باشند که تجهیزاتی با مصرف 100 و حتی200وات را در بازار ارائه می نمایند.
400Gb/s
همچنان که نیاز به پهنای باند در مراکز داده و بک بون های شبکه بطور خستگی ناپذیری افزایش می یابد کار روی استاندارد IEEE802.3bs برای400Gb/s نیز درحال انجام می باشد.کار روی این استاندارد از مارس امسال آغاز شده است و نخستین روزهای خود را می گذراندو طرح های اولیه آن حاکی از بکارگیری 32فیبر مالتی مود برای هر لینک با کانکتورهای 32پورت MPO می باشد. حال این امر تاچه حد پیشرفت می کند و تا چه زمان محقق می گردد، بایستی صبر نمود و دید.
نتیجه
بدون شک سیستم کابل کشی شبکه و استانداردهای مربوطه هرچه بیشتر و بیشتر درحال رشد و پیچیده تر شدن می باشندو طی سال های پیش رو اترنت 1G, 10G, 25G, 50G, 100G و 400G به صورت میدانی مورد استفاده قرار خواهندگرفت لذا به طراحان شبکه توصیه می شود تا در کنار تولیدکنندگان عمده و مهم سیستم کابل کشی ساختیافته باشند زیرا آن ها به شدت در فرآیندهای تنظیم موارد استاندارد درگیر بوده و بهترین توصیه ها در این محیط پیچیده می تواند از سوی آنها ارائه گردد.

 

بررسی گارانتی محصول